glava

kje smo
Domov

zdravilne
               rastline
O nas

forum
Kje smo

galerija
Ponudba

vrt
Zeliščni
 vrt


novice
Delavnice

o nas
Zdravilne
rastline

spletni dnevnik
Zapisi

izdelki
Forum

delavnice
Galerija

povezave Povezave


Zeliščni vrt

vrt1

Na vrtu so zbrane zdravilne in uporabne rastline. Obiskovalci se lahko tukaj seznanijo z bogastvom zdravilnih in uporabnih rastlin na Goričkem. Vrt nudi mnoge priložnosti za opazovanje, raziskovanje in učenje o medsebojni povezanosti živega sveta. Popotniki (mimo poteka planinska pot) se lahko tukaj ustavijo, se odpočijejo in lahkega koraka naprej odidejo.

Del vrta je gozdni vrt, ki posnema rastlinsko združbo mladega, redkega gozda. V njem najdemo okolje gozdnega roba, senčnega loga, zaraščajoče se njive, z žabami poseljene mlake in s soncem obsijane livade. V takšnem gozdnem vrtu so prisotne vse plasti rastlinja, od pritličnih zemljo prekrivajočih, plazečih se rastlin, pokončnih zelnatih trajnic, košatih grmovnic, do vitkih dreves po katerih se vzpenjajo vzpenjalke.

vrt-klopca

Gozdni vrt z raznolikostjo življenjskih niš nudi domovanje številnim živalskim vrstam in glivam. Zaradi posnemanja naravnih vzorcev se oko opazovalca lahko v njem odpočije in začuti povezanost z naravo.

 spiralna_greda

Vrt je prosto dostopen in si ga lahko ogledate kdajkoli.

Za nevoden ogled vrta daste kolikor vam je dano = prostovoljni prispevek.Voden ogled  po predhodni najavi na tel.051 399 803 - Lovro.

Organiziranim skupinam postrežemo z zeliščnim čajem iz samovarja ali z zeliščno vodo.vrt_klop_mlaka


domov