glava

Zapisi Zapisi

kazalo

Delo
Lovro
Posestvo


Mon, 14 May 2012

Delavnica 27.4.2012: Mlaka


Takole v nedeljo po jutranji kavi spomini na delavnico so v mislih zaplesali in v nekem čudnem ritmu se z besedami na zaslon podali. Prislihnite:

Na dan, ko dedje so naši v šume krenili, za boljši svet se s sovragom borili, smo mlako naredili, da v sodelavanju z naravo boljši svet bi zgradili.

Je sonce siljalo, nam zagona je dalo, nas je prepotilo in na koncu v senci spočilo. Zbralo se nas je nemajhno število, se jedlo je in pilo, a zraven obilo naredilo. Miran je malo govoril, temveč je pa storil, so dekleta po sadovnjaku se sprehodila, jesenski podlesek pokosoila in ga v jamo znosila. Na vrh je rok pridnih število zemljo natrosilo, ob pesmi so noge v ritmu plesale, so zemljo v tanko plast poteptale, tako se je mlaka zatesnila, da voda skozi pore ne bo lila. Smo malo tesali, lesene terase not dali, je motorka v uti ostala saj ročna je žaga hrast na pol dala. Z opeko dno smo utrdili, da iz mlake laže mulj bomo lovili in rastlin koreninam oporo nudili. Samovar smo prižgali, kotel na ogenj dali in solato nabrali. Po jedi smo še v dolino se spustil, da smo o vodnih rastlinah ob malki se poučili. Dan minil je kot tren, morda še kdo bil je opečen?

Zgoraj opisano v sliki:

[/posestvo] stalna povezava


Creative Commons License

atom